Трима мъже са задържани в полицейския арест, като двама от тях са седнали зад волана след употреба на наркотици, а третият - на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Шумен.

Тази сутрин е задържан 37-годишен мъж от Шумен, който бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества. Малко след 5:30 часа в дежурната част на РУ - Шумен е получен сигнал за силна музика от спрян на пътното платно автомобил. Към бул. “Мадара“ е насочен екип на охранителна полиция. След като видял полицаите, водачът на  лек автомобил Мерцедес МЛ с шуменска регистрация, преместил колата в междублоково пространство. Униформените провели разговор с шофьора и установили, че е не е в кондиция. Екип на пътна полиция тествал мъжа за алкохол и пробата се оказала отрицателна. Тестван бил и с дръг чек. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. 37-годишният шуменец не е дал кръвна проба за анализ. При проверка в автомобила е намерена торбичка с около 15 г бяло кристалообразно вещество с неправилна форма, по негови данни - метамфетамин. Иззето е, ще бъде изследвано в лаборатория. Случаят е докладван в прокуратурата. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

В ареста е задържан за срок до 24 часа и 20-годишен шуменец. Той бил зад волана на  Фолксваген Голф и бил спрян за проверка снощи около 22:55 часа на бул. “Велики Преслав“ в Шумен, близо до кръстовище с ул. “Съединение“. Тестван бил с дръг чек, който отчел  положителна на амфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 2:30 часа на 7 декември за проверка на ул. “Цветан Зангов“  в Шумен от екип на пътна полиция бил спрян водач на лек автомобил Пежо 206 с шуменска регистрация. Зад волана бил 51-годишен мъж от село Мадара. Тестван е за шофиране след употреба на алкохол и дрегерът отчел 1,41 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ