101 години навърши на днешния 8-ми декември ветеранът от Втората световна война и почетен гражданин на община Каспичан Никола Пенчев. Тържеството се състоя в читалището на с. Златна нива, съобщиха от Военно окръжие – Шумен. 

Никола Пенчев е участвал във Втората световна война, служил в 6-ти пехотен полк като картечар и въпреки преклонната си възраст, пази спомена от раняването си през 1944 г. в сраженията край Стражин и Страцин. Столетникът е роден в село Згориград, Врачанско, когато е бил на 25 години, със семейството си, се преселва в Златна нива, където живее и до днес.

По случай годишнината деца от ДГ „Червената шапчица” в Златна нива и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Слънце” в Каспичан поздравиха ветерана с песни, танци и с участието си във военни игри.  

За празника си той беше поздравен и от народните представители от 30 МИР – Шумен Ралица Тодорова, Илтер Бейзатов, акад. Николай Денков, Мустафа Карадайъ, Хамид Хамид, Иван Ганчев, от областния управител на област Шумен, кмета на община Шумен, кмета на община Каспичан, кметът на Златна нива, председателя на областната организация на Съюза на ветераните от войните на България, представители на Асоциацията на българските ветерани миротворци, Военно окръжие – Шумен и жители на село Златна нива.

ШУМ.БГ