Състезателката на баскетболен клуб „Шумен“ Биляна Антонова е сред 15-те момичета на възраст 12-13 години, които ще участват в камп за таланти в Търговище на 10 и 11 декември, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Освен шуменката на лагера са повикани 4 състезателки от Черно море Одесос, по две от Спартак Плевен, Вълци Разград, Дунав Русе и Светкавица Търговище, по една от Чардафон Габрово и Ънстопабъл Добрич.

Кампът е част от програмата за подбор и подготовка за 12-13-годишни момичета (родени през 2009/2010 г.) на федерацията. Ще бъдат проведени няколко тренировъчни лагери, а първият ще е за представители на клубовете от Региони Добруджа и Мизия.

Тренировките ще бъдат проследени лично от Мениджър развитие на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова.  Екс-състезателката в националния отбор и WNBA и сестра й Гергана Брънзова, която е също част от Отбора на миналото десетилетие в българския женски баскетбол  ще се срещнат и ще говорят с всички треньори на момичета от региона на 10 декември.

Главни треньори на кампа ще са именно Албена и Гергана Брънзова, а треньори ще са Християна Златкова от Светкавица и Борис Дудин от Черно море Одесос.

ШУМ.БГ