Деца и ученици от детски градини, училища и школи по изобразително изкуство от Шумен, Сливен, Казанлък, Търговище, Попово, Нови пазар, Каспичан, Каолиново, Провадия и други градове и населени места в страната се включиха в обявения от Община Шумен конкурс за рисунка, посветена на Коледа и Нова година. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Жури с председател проф. д-р Ростислава Тодорова от Шуменския университет оценява рисунките. 30 от всички получени творби вече са селектирани и са публикувани на Фейсбук страницата на Община Шумен.

Най-добрите от тях ще бъдат отличени от журито с първа, втора и трета награда в трите възрастови групи: първа група – 5-6 годишни деца; втора група – от І до ІV клас; трета група – от V до VІІІ клас.

От днес, 9 декември до 12.00 часа на 15 декември ще се проведе онлайн гласуване във Фейсбук и за наградата на публиката.

От отличените рисунки в трите възрастови групи и тази с наградата на публиката ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен

ШУМ.БГ