След заседание на комисията по обобщение на резултатите в анкетата за „Спортист на Шумен“ за 2022 г., станаха ясни имената на състезателите, които са сред 10-те най-добри за годината.

Те са получили най-много точки в гласуването, направено от 15 клуба, 3 медии и Община Шумен, която е организатор на анкетата и връчва наградите на най-добрите в спорта.

По азбучен ред в десетката за най-добър спортист попадат: Васил Чепишев (фехтовка), Виктор Иванов (ММА), Виктор Колев (карате), Виктор Лечев (фехтовка), Иван Иванов (карате), Калоян Марчев (карате), Кристиян Иванов (карате), Летисия Димитрова (конен спорт), Мариян Петков (кик бокс), Трифон Илиев (лека атлетика).

За „Спортист на годината“ клубовете в Шумен предложиха 22 имена.

И 7-те номинирани в анкетата треньори са получили точки в проведената анкета. По азбучен ред те са: Галин Методиев (СК „Шуменска крепост“), Даниел Димитров (СКК „Киокушин“), Деян Димитров (ШК „Шумен“), Красимир Събев (СК „Лека атлетика“), Младен Младенов (СКФ „Шумен 1951“), Станислав Дечев (СК „Кабиюк“), Станислав Димитров (СКК „Киокушин-Шумен“).

Два са номинираните отбора за №1 на годината, като и двата са получили гласове в анкетата. Това са: мажоретните състави на СК „Ритмика“ и мъжкият отбор по хандбал на ХК „Шумен 61“.

Кои са победителите в традиционната анкета на община Шумен за най-добрите спортист, треньор и отбор ще стане ясно на празнична церемония на 20 декември от 18,00 часа в зала „Арена Шумен“.

Освен победителите в анкетата и техните подгласници, Община Шумен ще награди спортните таланти на Шумен до 14 г., ветеран - спортист и клуб, който развива спортна дейност сред хора с увреждания.

ШУМ.БГ