Играчите на „Шумен“ записаха загуба у дома от „Черноморец“ Бургас със 79:94 в мач от 12-ия кръг на Националната баскетболна лига. Домакините водеха през първото полувреме, но слаба игра и неуспешна стрелба, особено в последната четвърт, позволи на „Черноморец“ да обърне мача и да го спечели.

„Шумен“ имаше за пореден път невероятна подкрепа от публиката в зала „Арена Шумен“, но за разлика от хората на трибуните, на терена част от играчите не се раздадоха докрай.

Шуменци започнаха силно мача и взеха преднина от 10 точки. Стрелбата вървеше, като за първи десет минути играчите на „Шумен“ реализираха пет тройки. Така след първата четвърт домакините поведоха с 25:17.

„Шумен“ задържа добра преднина в точките и в началото на втората четвърт, но след това позволиха на „Черноморец“ да води в играта и в края на частта гостите поведоха с 44:42. Точна стрелба със сирената от близо 20 метра на Адриян Секулов все пак даде преднина на „Шумен“ на полувремето – 45:44.

След почивката „Шумен“ отново започна добре и поддържаше преднина от 4 точки. Играта и на двата отбора бе съпътствана от грешки, но „Черноморец“ успя да се събере и след десет минути вече водеше с 67:65.

„Черноморец“ продължи подема си в последната четвърт и направи серия от 18 точки в шестте минути от частта, докато за същия период шуменският отбор вкара само 2.  Така „Черноморец“ поведе с разлика, която домакините нямаше как да стопят. Шуменци опитаха да намалят аванса на гостите със стрелба от зоната на трите точки, но и това не сработи и до края отборът от Бургас нямаше проблем да задържи преднината си и да спечели.

За „Шумен“ Георги Кендеров вкара 19 точки и се отчете с 10 борби. Николай Георгиев завърши 14 точки., а 13 добави Виктор Серафимов. Адриян Секулов записа 9 точки и 10 асистенции.

Мунис Туту вкара 31 точки (5 тройки) за „Черноморец“ и записа 9 борби. Георги Боянов завърши с 21 точки и 14 борби, Кинг Революшън – с 14 точки, Джъстин Уотс с - 13.

В следващия кръг, който е последен за тази година „Шумен“ ще гостува на ЦСКА.

ШУМ.БГ