С тренировъчен лагер, който ще се проведе в Шумен от 11 до 15 януари, ще стартира подготовката си за пролетния полусезон хандбалният шампион на България „Шумен 61”, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Първенството в елита по хандбал при мъжете се подновява на 21 януари, а в първия кръг от пролетния полусезон – на 21 януари от 17,00 ч, шампионите приемат „Добруджа” в „Арена Шумен”. Следва гостуване на „Фрегата” в Бургас (28 януари), а в 3-ия кръг на отбора  предстои двубой с единия от претендентите за титлата „Локомотив” (Горна Оряховица). Срещата е на 4 февруари от 14,00 ч в Шумен.

Шуменци са на върха във временното класиране със 7 победи от 7 мача и пълен актив от точки – 14 т., както и две победи в турнира за Купата на България.

„Визирайки резултатите от двубоите, и класирането ни – мога да обобщя, че представянето на отбора е добро. Но визията на игра, която показваме, все още не се доближава напълно до тази, която искам да видя. Младите състезатели на този етап не са навлезли толкова добре, колкото очаквах. Но това все пак е нормално – някои от момчетата тепърва се адаптират в мъжкия профил”, коментира старши треньорът на шуменци Никола Карастоянов, цитиран от пресслужбата на ХК „Шумен 61“.

Карастоянов прогнозира, че пролетният дял от хандбалния шампионат, в съчетание с двубоите от турнира за Купата, ще бъде доста по-тежък и наситен с предизвикателства.
„Лесното свършва до втория кръг – оттам нататък имаме мачове срещу „Локо” и срещу „Спартак” (Варна). По това време ще бъде и турнирът за Купата на България. Очертава се март и април да са доста трудни и емоционални месеци. Ние свикнахме да бием лесно, имахме късмет и при победата срещу „Локомотив” (Горна Оряховица). Но не сме още там, където на мен ми се иска”, сподели наставникът.

Преди да се включат в лагера на „Шумен“ нападателят Бранимир Балчев и вратарят Ивайло Костов ще участват в подготовката на националния отбор, в който са повикани. Националите се събират на лагер на 3 януари в Бяла. Треньорите на мъжкия тим на България Илиян Василев, Димитър Николов и Николай Георгиев са селектирали общо 20 състезатели. В заниманията в „Арена Бяла” ще вземат участие и легионери, които играят зад граница, начело с крилото на елитния френски „Шартр“ Светлин Димитров. Лагерът в „Арена Бяла“ е до 11 януари, като в последните дни са планирани две контроли с румънския „ЧСМ Александрия“.

ШУМ.БГ