По-слабо второ полувреме и неточна стрелба през вторите 20 минути донесоха на „Шумен“ загуба срещу ЦСКА с 58:79 . Срещата се игра в залата на армейците в София и бе от 13-ия кръг и последна за годината за шуменци в Националната баскетболна лига.

Домакините започнаха по-добре мача и поведоха с 6:0. Шуменският отбор бързо се върна в мача, успя да изравни и да бъде равностоен на съперника до края на първата четвърт, която завърши само с точка преднина за ЦСКА - 16:15.

Шуменци бяха по-добри през втората четвърт. Те успяха да вземат преднина от 27:22.  Но ЦСКА не позволи на „Шумен“ да увеличи разликата в резултата и на почивката шуменският тим водеше с 34:29.

След паузата в играта на шуменци отново настъпи спад. „Армейците“ направиха серия от 11:4, за да си осигурят аванс от 9 точки преди заключителната част  – 56:47. В последната четвърт и двата състава не направиха добра игра, но шуменските баскетболисти допуснаха повече грешки, а тези на ЦСКА успяха да направят разликата в резултата 10 точки - 66:56. Преднината на домакините продължи да нараства, а „Шумен“ остана и без Адриян Секулов, който напусна терена за пет лични нарушения.

За „Шумен“ Николай Георгиев завърши с 18 точки и 11 борби. 12 точки добави Георги Кендеров, Адриян Секулов записа 11 точки, 8 борби и 4 асистенции.

За ЦСКА Зейн Ноус се отчете с 20 точки и 9 борби. Райли Оуенс записа 15 точки и 11 борби, като добави и 6 асистенции.

Това бе десета загуба за „Шумен“, като отборът има и две победи. В следващия кръг на 7 януари отборът приема Черно море Тича.

ШУМ.БГ