Един е задържан за управление на МПС след употреба алкохол през почивните дни в Шуменска област, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Това е станало на 31-ви декември около 20,00 часа в Дибич.

Служители на сектор „Пътна полиция“ получили сигнал за произшествие в селото. При проверката станало ясно, че 45-годишен мъж от Дибич е управлявал мотопед с неустановена марка. Тестът с дрегер показал, че водачът е доста пиян. Апаратът измерил  2,73 промила алкохол.

Мъжът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Той обаче не бил отведен в ареста, а бил настанен за наблюдение в МБАЛ-Шумен, където посрещнал новата година.

През почивните дни е задържан и млад мъж, управлявал автомобил под въздействието на наркотици.

На 2 януари около 1,00 часа на ул. „Тодор Икономов“ в Шумен била извършена проверка на 21-годишен мъж от град Нови пазар, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген.  Установено било, че е употребил амфетамин и метамфетамин. В автомобила намерили и иззели полиетиленова торбичка със зелена суха маса  с тегло 1 грам и бяло прахообразно вещество с маса около 1 грам. Станало ясно също, че, че водачът е управлявал колата в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС.

Задържан е за срок до 24 часа. 

По двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ