Арменското правителство планира скоро да приеме нова антикорупционна стратегия, каза министърът на правосъдието Григор Минасян, предаде арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС.

"Борбата с корупцията е постоянен процес“, каза Минасян. "Планира се скоро да бъде приета нова антикорупционна стратегия, план за действие за комуникация в борбата с корупцията за осигуряване на непрекъснатост на обществената информираност, усъвършенстване на законодателните разпоредби за проверка на почтеността и изпълнение на редица действия в рамките на международните задължения, най-вече по посока на задачите на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията (ГРЕКО) и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Работи се по участието на Армения и по съгласуването на нови тематични групи на Срещата на върха за демокрация“, каза Минасян.

Миналата година бе открит новият антикорупционен съд. "Въз основа на приетото през края на годината законодателство беше създаден Антикорупционен апелативен съд, като по този начин се осигури триинстанционно специализирано разглеждане дела срещу корупцията“, каза Минасян./БТА /ГИ/ /