Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна днес с  министъра на енергетиката и природните ресурси на Република Турция Фатих Дьонмез, предаде агенция МИА. На срещата бе изразено задоволство от отличните двустранни отношения и успешното сътрудничество между двете страни, които се развиват в духа на традиционното приятелство и партньорство.

Както съобщиха от кабинета на Пендаровски, събеседниците са разговаряли за ситуацията и предизвикателствата в областта на енергетиката, предизвикани от войната в Украйна, както и за справяне с последиците върху икономиките на страните. Те оценили, че освен доброто икономическо сътрудничество двете страни трябва да засилят сътрудничеството си и в областта на енергетиката, в съответствие с развитието на политиките в световните и европейски рамки.
 
Пендаровски изрази очакване да бъде финализиран меморандумът за сътрудничество в областта на енергетиката между двете страни, което ще допринесе за засилване на сътрудничеството, обмяната на опит и подкрепата в областта на газификацията.

Той благодари на Турция за дългосрочната и значителна подкрепа.

БТА