7 места за кадрови войници са обявени във военно формирование 24 350 в село Кочово, община Велики Преслав, съобщиха от шуменското Военно окръжие. 

Войниците ще работят като автоматчици в охранителния взвод на поделението, съхраняващо гориво-смазочни материали. 

Документи се приемат до 27 януари, а конкурсът ще се проведе в периода 09 – 17 март 2023 г., уточниха от Военно окръжие. 

За нуждите на Командването за логистична поддръжка на Българската армия са обявени общо 280 вакантни войнишки длъжности във военните формирования в София, Павликени, Костенец, Долно Комарци, Стражица, Козарско, Ловеч, Карлово, Велико Търново, Брацигово, Сливен, Светлен, Змейово и Царева Ливада.  

Отделно са обявени и 225 длъжности за войници към Сухопътните войски в градовете София, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Плевен, Карлово, Казанлък, Смолян и Мусачево и 30 длъжности за войници в Съвместното командване на специалните операции във военни формирования в Пловдив и Банкя

Допълнителна информация за условията за участие в конкурсите може да се получи във Военно окръжие–Шумен на адрес пл. „Освобождение” № 8, както и на телефон 0882 552 018.

ШУМ.БГ