Принц Хари помаха на феновете си, след като пристигна в Ню Йорк за интервю със Стивън Колбер "Късното шоу", което е последният ход за популяризиране на мемоарната му книга "Spare" (Резервен), предаде „Evening Standard”.

Принц Хари изпи шот текила заедно с водещия на американското токшоу и беше разпитан в така наречения "Колбертов въпросник".

Късното интервю, което ще бъде излъчено във вторник вечерта, е било предварително записано в понеделник вечерта.

В тийзър на интервюто с принц Хари Колбер каза, че е прочел "Резервен" и го определи като много "разкриващо" и "доста емоционално".

Говорейки за тъгата на Хари, когато брат му принц Уилям уж не искал да го "познава" в тяхното училище, колежа Итън, Колбер се пошегува: "Това е сърцераздирателно, да бъде отхвърлен от по-големия си брат в училище, въпреки че онази вълшебна шапка ги е подредила в една и съща къща".

Интервюто ще бъде излъчено по „Ес Би Си“.

Телевизионната изява е последната от вълната от рекламни материали, свързани с книгата на принц Хари, включваща поредица от интервюта за британски и американски телевизии, включително ITV и "Добро Утро Америка".

Феновете се наредиха на опашка, за да си купят автобиографията с твърди корици, когато тя се появи по рафтовете на лондонските книжарници в полунощ.

В мемоарите се описва откъсването на херцога от кралското семейство и враждата с брат му принц Уилям, както и болката му в годините след смъртта на майка му и как е убил 25 талибански бойци по време на службата си в Афганистан.

Разкрити са и по-интимни подробности, включително приемането на наркотици и кога принц Хари е загубил девствеността си.

Голяма част от книгата изтече в навечерието на пускането ѝ в продажба за обществеността на 10 януари, като пресата получи копия, които случайно бяха продадени по-рано в испанска книжарница. /БГНЕС