Протест срещу насилието над животни ще се проведе на 15 януари от 15 ч. пред Съдебната палата в Шумен, съобщи за ШУМ.БГ Марияна Димитрова, председател на Дружеството за защита на животните в Шумен.

Тя уточни, че събитието е част от национален протест, който ще се проведе в редица градове на страната. “Насилието над животни е една от най-грозните прояви. Липсата на наказание е пример за неработещи държавни институции. Преди 2 месеца цяла България беше разтърсена от поредния безобразен случай на садизъм и насилие над животно. Мечо оцеля и живее своя втори живот. Много като него обаче нямат същия късмет”, каза Димитрова. По думите й, исканията на протестиращите са: Ефективни наказания за насилници и убийци на животни, промяна на закона и повишаване на предвидения затвор за подобни случаи, криминализиране на подбуждането към насилие и убийство на животни.

Организаторите вече са входирали уведомление за протеста в община Шумен и канят всеки, който се чувства съпричастен, да дойде на място, за да подкрепи животните и правото им да живеят без насилие.

ШУМ.БГ