Да бъдат преустановени присъствените учебни занятия в училищата в област Шумен от 13 януари (петък) до 18 януари (сряда) включително, разпореди със заповед директорът на Регионалната здравна инспекция.

В документа не е посочено дните неучебни ли са или ще се учи дистанционно в електронна среда. ШУМ.БГ не успя да се свърже по телефон с Регионалното управление на образованието за уточнение, дали се обявява грипна ваканция.

Неприсъственият учебен процес е една от противоепидемичните мерки, които РЗИ въвежда за периода 13-18 януари, заради завишения брой заболели от грип и остри респираторни заболявания в областта. От здравната инспекция не посочват колко са заболелите, но посочват в заповедта, че заболеваемостта от грип и ОРЗ е достигнала епидемични стойности.

За периода 12-18 януари се преустановяват плановите консултации на бременни и малки деца, профилактичните прегледи, имунизации и реимунизации при личните лекари. Преустановяват се свижданията в лечебните заведения. В детските градини се въвежда засилен филтър за недопускане в сградите на болни деца.

С целия текст на заповедта може да се запознаете в прикачения файл под новината.

ШУМ.БГ