Още един нов спектакъл подготви за публиката екипът на Драматично-куклен театър „васил Друмев“. След „Мухите“ на сцена своята премиера ще има спектакълът „Заешка дупка“.

Той ще се играе за първи път на камерна сцена в събота, 14 януари от 19:00 ч.

„Заешка дупка“ изграден по пиеса на Дейвид Линдзи-Абер. Режисьор е Максима Боева. Сценографията е дело на Киряна Аврониева. Композитор на музиката е Михаил Шишков – син. На сцената са актьорите Янислава Линкова, Милен Димитров, Радина Алексиева, Цанка Цанева/ Мариана Брaнкованова и Пламен Иванов.

„Заешка дупка“ изследва травмата на един родител, който губи най-ценното - своя син Дани в трагична катастрофа. Осем месеца след фаталния инцидент, майката все още не може да се справи с мъката, породена от загубата на единственото си дете. Скръбта я кара да се превърне в осъдителна, груба и егоистична личност, което води до конфликти с близките ѝ.

Спектакълът разглежда сложните взаимоотношения в едно семейство, което се опитва да превъзмогне дълбоката скръб и научава какво означава да водиш ползотворен живот, когато всичко наоколо започва да се разпада и да губи смисъл.

„Заешка дупка“ е един човечен, състрадателен (а понякога дори и хумористичен) разказ за това, че има и живот „след“.

ШУМ.БГ