Два пътни инцидента на пътя Шумен-Силистра станаха тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Едното ПТП е до село Изгрев, а другото до село Загориче. 

При първата катастрофа няма пострадали. При тази край Загориче 26-годишна пътничка в единия от автомобилите е с фрактура на крака, уточниха от полицията. 

На следващия ден от пресцентъра на полицията вв Шумен дадоха подробности за катастрофата. Тя е станала малко преди 7 часа на пътя Силистра- Шумен, близо до село Звегор. На десен завой водачът, 36-годишен мъж от село Черник, който бил зад волана на лек автомобил Мерцедес със силистренска регистрация загубил контрол. Излязъл вляво извън пътното платно, и се ударил в крайпътно дърво.

След удара е пострадала съпругата му - 26-годишна жена. Екипи на РСПБЗН- Калиново и Шумен са рязали вратата на автомобила с хидравлична ножица, за да я освободят. След това спасителите оказали помощ и я пренесли до линейката. Откарана е в шуменската болница. След преглед било установено, че е с фрактура на ляв крак и кръвоизлив в главата, без опасност за живота. Водачът е правоспособен тестван бил с дрегер, пробата му за алкохол е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ