Шуменската полиция задържа трима водачи, управлявали  след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от ОД на МВР.

На 14 януари малко след 23,30 часа при проверка в село Крива река екип на РУ - Каолиново задържал водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 36-годишен местен жител. При тестване с дрегер отчетени били 1,58 промила алкохол. Мъжът  отказал да даде кръвна проба за анализ и е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Каолиново.

34-годишен шуменец с Мерцедес пък бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества. Той бил спрян за проверка от екип на пътна полиция близо до бензиностанция на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен малко преди 5,30 часа на 15 януари. Отчетена била положителна на кокаин проба. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ и преспал в полицейския арест.

18-годишен шуменец също е задържан за шофиране след отчетена положителна на амфетамин и кокаин проба. Това е станало на 16 януари около 1,00 часа след възникнало ПТП на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Водачът, който  управлявал лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация, отказал да даде кръвна проба за анализ. 

По трите случая са образувани бързи производства, уточниха от полицията. 

ШУМ.БГ