Товарен влак помете кола на ЖП прелеза в шуменското село Велино тази нощ. Водачът е успял да излезе от возилото, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Малко след 1,30 часа на 112 постъпил сигнал за възникнало произшествие на прелез до жп гарата в село Велино. След пристигане на място полицейски служители установили, че 36-годишен мъж от село Живково, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация, не пропуснал влакова композиция на охраняем железопътен прелез. 

Автомобилът бил спрял на прелеза, водачът не успял да продължи, но успял да слезе от Фолксвагена. Влакът ударил и влачил колата близо 300 метра. Вследствие на удара са нанесени значителни материални щети, както по лекия автомобил, така и по влаковата композиция. 

При обработване на произшествието било изяснено, че мъжът е управлявал колата  с 2,08 промила алкохол в издишания въздух. 

Екип на РСПБЗН-Шумен е пристигнал на място. Извършени са аварийно-спасителни действия с помощта на хидравлични комплекти и лебедка. Образувано е досъдебно производство, добавиха от полицията. 

ШУМ.БГ