Шампионите от „Шумен“ играят с „Добруджа“ в първия си мач от пролетния полусезон в А републиканската хандбална група при мъжете. Срещата е на 21 януари (събота) от 17,00 часа в зала „Арена Шумен“ с вход свободен за зрители.

Шуменци започват втория полусезон в шампионата от лидерската позиция във временното класиране. Те са без загуба досега и имат 14 точки от изиграните 7 мача.

Отборът направи тренировъчен лагер в Шумен седмица преди началото на шампионата и е готов за защита на титлата.

По-късно от пресслужбата на ХК „Шумен 61“ съобщиха, че треньорът на шампионите Никола Карастоянов очаква убедителна победа и стабилна игра в мача срещу „Добруджа“, която да постигнем със стабилна игра, коментира Никола Карастоянов, треньор на

„Доволен съм от всички състезатели, които взеха участие в спортно-подготвителните занимания в Шумен. Лагерът ни помогна да затвърдим някои неща, които ни липсват и все още не можем да изпълним и на тренировки, и на мачове. Идеята е като цяло напролет да покажем още по-стабилна игра. И сега в мача срещу „Добруджа” да наблегнем на тези акценти, които бяха залегнали в подготвителния лагер-сбор. Сигурен съм, че осъществявайки всичко това, визията на играта ще е още по-добра”, каза още Карастоянов, цитиран от пресслужбата на клуба.

В срещата срещу добруджанци няма да вземат участие Димитър Пламенов и капитанът Йордан Михайлов, които са с травми.

Шампионите очакват силна подкрепа от фенове на хандбалната игра в „Арена Шумен”.

ШУМ.БГ