Шампионите по хандбал от „Шумен“ записаха победа на старта на пролетния дял от елитното първенство при мъжете.  Зала „Арена Шумен“ те победиха „Добруджа“ Добрич“ с 37:26 (17:11).

Въпреки голямата разлика в головете в крайния резултат, мачът изобщо не бе лесен за шуменци. Гостите от Добрич стояха много добре на терена и на няколко пъти се доближаваха опасно близо в резултата до лидера „Шумен“.

В началото домакините поведоха и държаха преднина от два гола, които момчетата от „Добруджа“ бързо стопиха и в 11-ата минута изравниха резултата за 5:5. Последва спасяване на вратаря на „Шумен“ Ивайло Костов и три бързи гола за шуменци, с които те поведоха с 8:5. Но вместо да увеличат преднината си шампионите направиха грешки и отборът от Добрич ги настигна за 8:7. В следващите минути „Шумен“ се стегна, вкара отново бързи голове и поведе с 13:8. При последвалата атака вратарят на „Добруджа“ фаулира Димитър Грозев и получи директен червен картон. Това малко разстрои редиците на гостите и на полувремето „Шумен“ поведе със 17:11.

В началото на втората част „Добруджа“ взе инициативата и бързо стопи аванса на домакините – 17:15. „Шумен“ успя да дръпне с пет гола разлика, но „Добруджа“ не се отказа и отново намали изоставането си. Така преследването продължи до средата на полувремето. След това „Шумен“ не позволи повече изненади и завърши мача с убедителна победа. Отлично в мача се включиха дамата младоци в състава на „Шумен“ Виктор Каников и Кадир Мехмедов.

„Изиграхме слаб мач, може би най-слабия откакто аз съм треньор. Титулярите в  отбора не си свършиха добре работата в тази среща. За сметка на това младите играчи направиха отличен мач. Ще работим, трябва да влизаме като победители в мача, а не да чакаме съперника сам да се победи“, коментира след двубоя треньорът на шуменци Никола Карастоянов.

Джашкун Якубов от „Добруджа“ стана голмайстор на мача с 9 попадения. За „Шумен“ Кадир Мехмедов отбеляза 6 гола, по 5 добавиха Димитър Грозев и Теодор Димитров.

В следващия кръг „Шумен“ гостува на „Фрегата“ в Бургас. На 3 февруари по програма е дербито с „Локомотив“ Горна Оряховица. Двубоят е насрочена за 14,00 часа в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ