Отборът на „Ямбол“ успя да пребори тима на „Шумен“ и го победи в зала „Диана“ с 91:76. Шуменци показаха зъби в този мач, но отново нещо не достигна, за да обърнат домакина си и да вземат победата.

„Ямбол“ започна двубоя по-силно и поведе с 4:0. Шуменци се окопитиха и отвърнаха с добра игра, но домакините не им позволиха да стигнат до равенство в резултата и в края на първата част си осигуриха стабилна преднина от 32:19. „Шумен“ игра по-добре през втората четвърт, но в нападение нещата не вървяха добре и на полувремето „Ямбол“ поведе с 53:37.

След почивката шуменци отново положиха усилия да намалят преднината на съперника и този път успяха, като спечелиха третата част с 23:17 и намалиха изоставането си до 10 точки – 60:70.

Още в първите минути на заключителната четвърт „Шумен“ се доближи до противника на 9 точки. Но след това играчите на „Ямбол“ не позволиха повече изненади и не оставиха шансове на „Шумен“ да се върнат в мача.

За „Шумен“ Ишмаел Ел-Амин наниза 30 точки. Рей Идову завърши с 20 точки и 7 борби, а Джавонте Елис приключи срещата с 13 точки.

Иван Лилов се отчете за „Ямбол“ с 21 точки и 7 асистенции. Трей Сампсън и Дикуон Морис отбелязаха по 16 точки.

На „Шумен“ предстои тежка програма в следващите кръгове от НБЛ. В 18-ия кръг, на 30 януари „Шумен“ гостува на „Спартак“ Плевен. След тоа отборът почива, а в 20-ия кръг му предстои ново гостуване на „Балкан“.

ШУМ.БГ