След двудневни състезания станаха ясни победителите по тенис на маса и шах в Ученическите игри на община Шумен. Това съобщиха от Ученическа спортна школа (УСШ) „Хан Крум“, която е основен организатор на игрите. От УСШ допълниха, че и двата турнира са преминали с положителни емоции и феърплей.

При учениците 5-7 клас по тенис на маса на първо място се класира СУ “Сава Доброплодни “.  Отборът на училището по изкуствата стана победител и при учениците 8-10 клас. На второ място се нареди  ПЕГ “Н.Й.Вапцаров“, а на трето -  ППМГ “Н.Попович“. При отборите от ученици 11-12 клас най-добре около масите за тенис се представиха състезателите на ПГМЕТТ „Христо Богев“, а второто място зае тимът на   СУ “Йоан Екзарх Български“.

Победителите и подгласниците им бяха наградени с купи и грамоти от Община Шумен, а наградите връчи зам.-директорът по административна дейност на УСШ „Хан Крум“ Калоян Колев.

Във вчерашния ден бяха определени и най-добрите училищните отбори по шах в община Шумен. Във възрастовата група 5-7 клас първи е тимът на  ППМГ “Н.Попович“, втори – СУ  “Сава Доброплодни“. При учениците 8-10 клас: първото  място отново бе за ППМГ  “Нанчо Попович“, а второто място - за СУ “Сава Доброплодни“.

Шахматистите, класирали се на призовите места в игрите по шах, също получиха купи и грамоти от Община Шумен. Наградите бяха връчени от директора на УСШ „Хан Крум“ Людмила Любенова.

ШУМ.БГ