Със силна и умна игра в последните минути „Шумен“ спечели като гост на  „Фрегата“ в Бургас с 34:30. Срещата бе от 9-ия кръг на мъжката А републиканска хандбална група. Със спечеления мач днес шуменци продължават без загуба в елитното българско първенство при мъжете.

Домакините от „Фрегата“ обаче максимално затрудниха играчите на Никола Карастоянов. Бургазлии се хвърлиха здраво в мача, но в последните минути рухнаха пред опита на „Шумен“ и трябваше да се примирят със загубата.

И двете полувремена на срещата бяха много оспорвани, като на светлинното табло през повечето време стоеше равен резултат. Така след размяна на голове на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 16:16.

Пет минути след подновяването на играта отново имаше равенство – 19:19. След това последваха минути за „Фрегата“. Момчетата от Бургас успяха да дръпнат с два гола, но радостта им бе за кратко. Шуменци бързо върнаха равенството и двата тима отново започнаха преследване в резултата до 24:24. В 46-ата минута „Шумен“ направи две атаки, завършени с голове, а на вратата Ивайло Костов отново показа класа и „Шумен“ поведе с 26:24. „Фрегата“ върна едно попадение и в следващите минути разликата бе само гол за „Шумен“. При 27:28 шуменци вкараха три безответни попадения и поведоха с 31:27. Домакините не се отказаха да преследват победата и на свой ред вкараха безответни голове, за да намалят за 30:31. Бранимир Балчев, който се нагърби и с изпълнение на дузпи в този мач, бе точен и отбеляза за 32:30. 30 секунди преди края Димитър Грозев завърши точно атака на „Шумен“ и резултатът стана 30:33 за шампионите. В оставащото време шуменци вкараха още едно попадение за победата си с 34:30.

В следващия кръг, на 4 февруари „Шумен“ посреща втория във временното класиране „Локомотив“ Горна Оряховица“ в зала „Арена Шумен“. Срещата е насрочена за 14,00 часа.

ШУМ.БГ