51-годишен шофьор на снегорин се обърна в нива край пътя Нови пазар-Плиска тази сутрин. Карал с 2,34 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Малко след 9,00 часа в дежурната част на РУ-Нови пазар постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие. Водач на лек автомобил съобщил, че по пътя Нови пазар - Плиска видял преобърнат снегорин с устройство за разпръскване на пясък и сол. 

Изпратени били екипи на полиция и спешна помощ.

На място било установено, че водач на товарен автомобил МАЗ навлязъл в лентата за насрещно движение, загубил контрол, и се преобърнал в нивата.

Зад волана бил 51-годишен водач от село Сечище. Униформените и медиците намерили шофьора на място. Той не бил пострадал, но бил във видимо нетрезво състояние. Тествам бил с дрегер, който отчел 2,34 промила в издишания въздух.

Колеги на шофьора, които дошли на място казали, че сутринта, когато отишъл на работа, не е бил пиян. Изпратен бил да обработва пътя със сол против заледяване. В кабината на снегорина имало празни 200-милилитрови бутилки от алкохол. 

Мъжът ще бъде задържан за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар, добавиха от полицията. 

ШУМ.БГ