Конкурс за послание от 7 думи, което описва или характеризира най-добре шуменския край, организира Областна администрация. 

Текстът ще бъде изписан на мраморна плоча под 111-метров пилон с трибагреника, който ще се издигне на Роженските поляни в Родопите. 

Стартирана е Национална дарителска кампания „България заслужава“. Проектът „Пилон Рожен“ ще се реализира изцяло с дарения на граждани и със съдействието на държавните и местни власти. 

Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да  бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.

Посланията трябва да съдържат до 7 думи и да са на български език. От областна администрация очакват предложенията до 17 февруари на електронните пощи oashumen@oblastshumen.government.bg, press@oblastshumen.government.bg или в Центъра за услуги в сградата на администрацията на адрес бул. „Славянски“ №30.

Жури ще извърши подбор на получените предложения, а авторът на класираното на първо място послание ще получи награда. 

ШУМ.БГ