„Нарисувай ми обич“ е темата на стартиращия от днес - 1 февруари конкурс за рисунка или електронна рисунка на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и Общински съвет по наркотични вещества/Превантивно информационен център (ОбСНВ/ПИЦ). Инициативата е част от регионалната кампания по повод 14 февруари - „Свети Валентин - Ден на влюбените“ и от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания.

Участници могат да бъдат всички ученици от I клас до XII клас на училищата в област Шумен, разпределени в три възрастови групи: I - IV клас; V - VII клас и от VIII до XII клас, съобщиха от здравната инспекция.

Според регламента на конкурса подтемата на „Нарисувай ми обич“ включва приятели, дом, любими хора, семейство, любов, родно място, любимо място, грижа, домашен любимец или семейни празници, като целта на организаторите е да се насочи вниманието на децата и младите хора да изразят емоционална връзка и чувства на привързаност, нежност, грижовност и споделеност.

Надпреварата е индивидуална като всеки желаещ може да участва с по една творба в раздел рисунка или електронна рисунка. Предвидени са по три отличия и предметни награди за най-добрите художници във всяка възрастова група от двата раздела.

Крайният срок за представяне на творбите е 28 февруари. Победителите ще бъдат обявени на интернет страницата на РЗИ, а с получените рисунки ще бъде подредена изложба във фоайето на Военен клуб.

За повече информация: РЗИ - Шумен, тел. 054/800 717 или ОбСНВ/ПИЦ - 054/863 260.

ШУМ.БГ