В последният работен ден на седмицата кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България" се срещнаха с граждани в Народно читалище „Тодор Петков - 1963“, гр. Шумен.

Водачът на листата Иван Иванов отново изрази ясната и категорична позиция на червената листа относно военния конфликт между Русия и Украйна, устояване на семейните ценности в България и необходимостта от спешни мерки за увеличаване на  доходите на най-нуждаещите се български граждани.

Той подчерта, че въвличането на България във войната, чрез предоставяне на оръжия за Украйна е недопустимо. Изходът е дипломация и преговори.

Защитата на българското семейство и семейните ценности бяха втория акцент в изказването на Иванов. „Ние не сме против хората с различна сексуална ориентация. Но не искаме в образователната система да влиза джендър идеология, при малолетни и непълнолетни. След 18 г. всеки е свободен да бъде какъвто реши.“, заяви той.

„В следващото правителство БСП ще продължава да настоява за налагане на таван на цените на стоките от малката потребителска кошница. Смятаме, че като временна мярка това е единствената, която може да проработи.“, каза още в заключение Иван Иванов.

Вторият в листата Иван Ганчев се срещна с жителите на селата Писарево, Тръница, Преселка и Мировци. На срещата бяха дискутирани нарастващата инфлация, обедняването на хората по селата, липсата на редовно правителство и държавен бюджет, проблемите в здравеопазването и липсата на медицински специалисти в малките населени места.

„Липсата на редовно правителство и държавен бюджет е сериозен проблем, който засяга развитието на всяка община и населено място“, каза още той.

Иван Ганчев призова на 2 април да излязат и гласуват всички, защото “съдбата на страната е в наши ръце и Коалиция „БСП за България“ защото има ресурсите и ясната програма да изведе България от безвремието в което е застинала от почти две години.”

Присъстващите ясно заявиха, че ще подкрепят втория в листата, защото го познават и благодариха за личното отношение и възможността да поговорят за местни и държавни проблеми в приятелска атмосфера.

Пресцентър на Коалиция „БСП за България" - Шумен