„Живеем в политическа криза в която партиите избраха пътя на разговора през скандала, пътя на кресливите обвинения и лепенe на етикети. Ние като партия направихме обратното – избрахме диалога и стремежа към взаимодействие в търсенето на решения в интерес на всички български граждани. Проблемите няма как да бъдат решени с магическа пръчка, няма решение, в което да дойде месията и да реши всички въпроси и да оправи положението. Ние самите можем да направим живота си по добър, но заедно. Това ни сплотява, да търсим заедно общи решения. Това предлагаме и в тази кампания - с разум за България, с търсене на диалог с всички, но не всяка цена. Търсим решения за бъдещето на нашата държава. Тези решения са възможни през парламентарно мнозинство, което да подкрепи създаването на редовно правителство. Един от аспектите на политическата криза се състои в това, че страната се управлява дълго време от служебни кабинети. Ръководил съм такова правителство и знам, че системите на държавата, взаимодействието между изпълнителна и законодателна власт не върви по време на служебно правителство. Това, към което се стремим е редовно правителство, дори и да не е в състояние да изпълни целия си мандат. Формирането на коалиция с ясно коалиционно споразумение е начинът, по който честно, прозрачно, отчетно пред очите на обществото, парламентарно представените партии се събират в мнозинство, което да създаде правителство за решаването на проблемите. Това е начинът според нас. Съвсем скоро ще предложим на партиите нашето виждане за подобно коалиционно споразумение и управленска програма, които ще бъдат отворени за диалог и обсъждане“ – това заяви Стефан Янев при представянето на кандидатите за народни представители на партия „Български възход“ за 30 МИР - Шуменски.

На срещата с членове и привърженици на „Български възход“ областният координатор на партията и водач на листата за 30 МИР - Шуменски проф. Сашо Евлогиев заяви, че така сформираната шуменска листа има няколко много силни характеристики, които я отличават от другите парламентарно представени големи партии за областта. 

„На първо място е това, че нашата листа се оглавява от човек, който е от Шумен и хората в областния център ще имат свой истински представител. Всички в кандидатската листа на партия „Български възход“ са от града и областта и са здраво свързани с местата и хората, които представляват. Със своята честност и откритост те могат спокойно да застанат пред своите съграждани и авторитетно да отстояват техните интереси. Има представители от голяма част от общините на Шуменска област, като Велики Преслав, Смядово, Никола Козлево, Каолиново и това ни прави по обединени и по-силни с бюлетина номер 15 -ти“ – посочи пред присъстващите проф. Сашо Евлогиев.

След представянето на листатата всеки от кандидатите имаше възможност да отговаря на въпроси от присъстващите. Последва оживена дискусия на която бяха поставени редица въпроси свързани с образователната и социалната сфера. Постави се въпросът за качеството на социалните услуги, за лошото взаимодействие, ако въобще има такова, между държавната и местната власт при осигуряване на социални услуги. Повдигнат беше въпросът за ниското качество на образование в средна степен, за липсата на стабилна основа и за продължаване на образованието в профилирани специалности; за липсата на средни специалисти на пазара на труда.

Представяме ви и листата за кандидатите за народни представители на партия „Български възход“ за 30 МИР Шумен

1.    Сашо Евлогиев – експерт по „Сигурност и отбрана“, декан на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“, заместник областен управител.

2.    Христо Христов – експерт по логистично осигуряване,

3.    Небат Кадиров – инженер по радио-телевизия и електроника. Собственик на фирма в сферата на електрониката и автоматиката.

4.    Симона Иванова – завършила философия, управител на собствена фирма в сферата на маркетинга;

5.    Самет Янганджъ – завършил журналистика, работи в сферата на търговията.

6.    Севдалина Герджикова – психолог и адвокат 

7.    Стоян Шайков –- музикален и медиен редактор

8.    Светослава Маринова – адвокат на свободна практика, 

9.    Биляна Белчева – счетоводител с опит в сферата на малкия и среден бизнес.

10.     Глория Зашева – бакалавър по МИО, магистър по административна и информационна сигурност.

11.     Бойко Марянов – управител на собствена фирма, с голям опит в търговията.

12.     Лъчезар Пенчев –– собственик на фирма, с голям опит в производството и пласмента на AL и PVC дограма

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Пресцентър на партия „Български възход“ 30 - МИР Шумен