Известните шуменски артисти – скулпторът Валерий Желязков и художникът Атанас Атанасов, откриха днес своя съвместна изложба малка пластика и живопис. Експозицията представя 9 живописни платна и 11 скулптурни творби, всички създадени през последната година.  

На откриването в залата на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“,присъства и зам.-кметът по култура и образование на Шумен Найден Косев.

„Ярките акрилни бои на големите и разнообразни формати на Наско ритмично се редуват с елегантните силуети на малките пластики на Валерий. Експозицията е стегната, премерена. От нея лъха както елегантност, така и самоувереност“, каза при представянето на изложбата професорът по изкуствознание и изобразително изкуство в ШУ „Епископ Константин Преславски“ Ростислава Тодорова.  

Валерий Желязков е възпитаник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работи в областта на графиката, рисунката и фигуралната скулптура. 
Автор е на множество награди – статуетки, плакети, пластики, нагръдни знаци, а също и на паметника на поета Иван Пейчев в Шумен. 

Атанас Атанасов е един от най-дългогодишните членове на Дружеството на шуменските художници, но днешната му изложба е втора за него в родния му Шумен. Известен е повече в чужбина, като има седем самостоятелни изложби в Италия, където е живял дълги години, както и участия в колективни изложби в Италия, Швейцария, Австрия и Люксембург. Негови картини са в галерии и частни колекции по целия свят. 

ШУМ.БГ