Баскетболният “Шумен” победи като гост “Ямбол” с 83:80 и записа шести успех в Националната  лига. Шуменци изиграха пореден добър мач при гостуване и заслужено се поздравиха с победата, въпреки че тя можеше да им се изплъзне в последните секунди на двубоя.

Двубоят започна оспорвано и с размени на водачеството. На два пъти домакините повеждаха, но “Шумен” съумяваше бързо да се върне в мача и след десет минути игра поведе с 25:22. Отборът на Янко Янков водеше и през цялата втора четвърт и на полувремето бе напред с 48:41.

След почивката домакините изравниха играта и се доближиха на точка до шуменци, но те отново се измъкнаха и увеличиха разликата, която след третия период бе 6 точки за “Шумен” - 68:62.
“Ямбол” отново намали разликата в точките в средата на последната част на мача. Но и този път “Шумен” излезе от ситуацията и поддържаше крехък аванс. 16 секунди преди края разликата в полза на “Шумен” бе само точка след два точни наказателни удара на Морис – 81:80. Последваха грешки и в двата отбора и нарушение срещу звездата на “Шумен” Ишмаел Ел-Амин. Той бе точен при стрелбата в коша и увеличи за 83:80 при оставащи 12 секунди. До края домакините не успяха да се организират добре в нападение и загубиха мача.

Ишмаел Ел-Амин бе най-резултатен за “Шумен” с 29 точки, 20 точки и 10 борби записа Рей Идову. Адриян Секулов завърши със 17 точки, Георги Кендеров с 13.

За Ямбол дабъл-дабъл от 24 точки и 12 борби направи Трей Сампсън, Камерън Бърханън има 14 точки.

ШУМ.БГ