"Шумен 61" излиза срещу "Локомотив" (Горна Оряховица) в събота от 17,00 часа в "Арена Шумен" в първия мач от Суперфинала за титлата по хандбал при мъжете. Домакините се надяват и на подкрепа от публиката, като и за този мач са подготвили атрактивна томбола за феновете с маркови сувенири.

“Ще спечели този отбор, който по-силно желае победата, играе  по-концентрирано и направи по-малко грешки”, коментира в навечерието на серията от Суперфинала за златото треньорът на шампиона "Шумен 61" Никола Карастоянов, цитиран от пресцентъра на клуба.

В отбора на “Шумен” не всички са на линия за предстоящите сблъсъци с “Локомотив”. На позицията дясно крило и двамата състезатели на шампионите са контузени. “Стефан Евтимов със сигурност няма да може да вземе участие. Той е дълготрайно контузен. Александър Димитров  е с травма, но има минимален шанс да го използваме. Вратарят ни Ивайло Костов е с контузия на коляното и най-вероятно лечението му ще се осъществи след края на сезона", допълни Карастоянов.

Вторият мач от Суперфинала за златото е навръх Разпети петък, 14 април от 16 ч във Велико Търново. В серията се играе до две победи от три мача.

ШУМ.БГ