Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол, а един след употреба на наркотични вещества през изминалите 24 часа в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

1,98 промила алкохол в издишания въздух отчел дрегерът при проверка 42-годишен мъж от Нови пазар, който управлявал товарен автомобил Пежо Експерт с  шуменска регистрация.  Той бил спрян за проверка около 00:45 часа на 28 април на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар. Бил във видимо нетрезво състояние, Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Малко преди 21 часа за проверка на ул. “Родопи“ в Шумен е спрян водач на Фолксваген Пасат. Автомобилът бил управляван от 57-годишен местен жител. Пътните полицаи тествали водача за алкохол. Отчетени са 1,81 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е в полицейското управление в града.

По-рано през деня да шофира след употреба на алкохол е установен и 54-годишен шуменец.  Той бил зад волана на Ленд Ровър е шуменска регистрация и бил спрян за проверка около 18:40 часа на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен. Водачът е изпробван с техническо средство. Отчетени са 1,40 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Около 16:30 часа вчера на кръстовище, образувано от улиците „Хан Крум“ и „Христо Ботев“ във Върбица за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Зад волана бил 20-годишен местен жител. Водачът бил пробван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена била положителна на канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав.

По четирите случая са образувани бързи производства.

ШУМ.БГ