22 май е крайният срок, до който учениците в 11 и 12 клас могат да кандидатстват за лятна практика в магазините на веригата

Практикантската програма на Lidl влиза в клас. По повод нейното юбилейно десето издание представители на компанията ще гостуват на 30 училища в цялата страна, за да представят на учениците в 11 и 12 клас лятната практика в Lidl, както и възможностите за професионално развитие в компания ТОП работодател. Избраните училища са от 22 града в България, сред които София, Варна, Бургас, Габрово, Велинград, Шумен, Пазарджик, Айтос, Балчик и други.

Официален старт на училищната обиколка бе даден в Професионалната търговска гимназия в Бургас и 73 СУ „Владислав Граматик“ в София. Там Доротея Митева и Чавдар Михайлов, директори „Продажби и логистика“ за регионалните дружества в Кабиле и Равно поле, разказаха на учениците за възможностите в Lidl. Те представиха как с практикантската програма могат да натрупат нови знания, да спечелят първите си пари или атрактивни награди като стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. и телефон iPhone 14 Pro.

Тази година лятната практика ще се проведе от 3 юли до 31 август, като 22 май е крайният срок, до който ученици в 11 и 12 клас от цялата страна могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg. В рамките на два месеца практикантите ще работят в магазините на веригата и ще натрупат ценен опит в света на бързооборотната търговия. Те ще се грижат за подредбата на стоката, ще съдействат на клиентите и ще опознаят основните принципи на работа в ритейл сектора. Още по-ценно е, че ще се научат да бъдат самостоятелни, да управляват времето и приоритизират задачите си, както и да работят в екип.

Срещу всичко това практикантите ще получават добро възнаграждение, 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. През цялото време те ще имат до себе си и ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства и ще им помага в работата. За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден, както и ще разполагат с пет дни неплатен отпуск, за да съчетаят работата с море и почивка.

В края на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за любими продукти в Lidl.

Повече за практикантската програма на Lidl ще намериш тук

 

Платена публикация