Един пиян, двама с наркотици и друг без книжка са хванати да управляват автомобил през изминалите почивни дни в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Вчера в 6,15 часа сутринта на ул. “Възраждане“ във Върбица бил спрян водач на лек автомобил Пежо 206. Зад волана бил 57-годишен мъж от село Менгишево, който силно лъхал на алкохол. Тестът с дрегер показал 2,13 промила алкохол в издишания въздух. Пияният бил отведен да изтрезнява в ареста на полицейското управление във Велики Преслав. 

На 5 май около 11,00 часа за проверка край село Сливак бил спрян лек автомобил Пежо 206 с варненска регистрация. Зад волана бил 38-годишен от село Венец. Човекът показал белгийско свидетелство за управление. Документът силно усъмнил катаджиите и те направили по-задълбочена проверка. Оказало се, че книжката е фалшива. 

На 5-ти май вечерта полицаи от Върбица хванали двама да карат под въздействие на наркотици. Около 22 часа полицейски екип спрял за проверка на ул. “Владайско въстание“ в града водач на Киа с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 18-годишен от село Ловец. Дръг тестът показал положителен резултат за канабис.

Малко преди 22,30 часа на същото място била извършена проверка и на водач на Опел Зафира с шуменска регистрация. Зад волана бил 43-годишен мъж от село Ловец. Пробата за наркотици отчел наличие на бензодиазепин и амфетамин. 

ШУМ.БГ