Ретро автомобилите от XVIII издание на класик рали „Златни пясъци“ ще минат през Шумен утре, 13 май (събота), съобщиха от пресслужбата на общината.

В 12.20 часа автомобилите ще са в района на пивоварния завод. Оттам ще стартира първата обиколка през гората до ресторант „Стъклото“ и обратно към центъра на града.

В 12.48 часа участниците в ралито ще бъдат на  бул. „Славянски“ в отсечката между РБ „Стилиян Чилингиров“ и сградата на Общината. В рамките на около час пилотите ще демонстрират майсторско управление между конуси, след което отново ще потеглят към часовата контрола при „Шуменско пиво“ за старта на следващия етап. Оттам екипажите ще потеглят към паметника „Създатели на българската държава“ и ще продължат към Велики Преслав, като крайната точка на ралито е Сливен.

Програмата на Класик рали „Златни пясъци“ за 14 май (неделя) предвижда колите да тръгнат от Сливен сутринта и да пристигнат обратно в Шумен около 12.00 ч. на часовата контрола зад ВиК на ул. „Владайско въстание“. След кратък престой те ще продължат отново към паметника „Създатели на българската държава“ и ще напуснат града в посока  Вехтово – Друмево.

ШУМ.БГ