Светослав Маджаров, учител по професионална и спортна подготовка в Средно училище „Трайко Симеонов“ в Шумен, е носител на тазгодишното звание „Учител на годината“, в двадесет и шестия национален конкурс на СБУ, съобщиха от училището. На официална церемония днес в София отличието бе връчено от Йорданка Фандъкова- кмет на столицата. Само шестима педагози в страната бяха отличени с това званието, в категория „Млад учител“.

Номинацията на шуменския учител бе утвърдена сред постъпили над сто кандидатури от цялата страна. Задълбочена учебна подготовка, постигнати високи и трайни резултати в практиката, високата обща и педагогическа култура на Светослав Маджаров бяха оценени с максималните резултати в националната класация. Иновативните педагогически подходи и постигнатите резултати в качеството на професионалното образование в СУ „Трайко Симеонов“, град Шумен в променящите се условия и изисквания, обективно определиха носителя на отличието за шуменска област.

Личностните значими качества на г-н Маджаров са част и обществения авторитет на младия педагог. Наскоро учителят присъства и в националните медии, с личния си акт на добротворчество в помощ на зрелостници в затруднения, припомнят от СУ “Трайко Симеонов”, като уточняват, че интерактивните и иновативни методи на професионална подготовка, реализирани в училището са отличени като едни от най-добрите образователни практики в страната.

ШУМ.БГ