19-годишен от Каспичан, ограбил възрастна жена в Шумен е задържан от криминалисти от РУ- Шумен, които разкрили престъплението за по--малко от 24 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията.  

На 20 юни около 11 часа на бул.“ Велики Преслав“ неизвестен с употреба на сила издърпал дамска чанта от 89-годишна жена. Жената паднала, а извършителят избягал в неизвестна посока. В чантата, по нейни данни имало парична сума от 200 лева, здравни документи, ключове, вещи и лекарства.

След дръзкото посегателство криминалисти от полицейското управление в града предприели множество действия за установяване на извършителя. Те дали резултат. Малко след 16 часа  на 20 юни като заподозрян бил задържан 19-годишен от Каспичан. При проведените с него беседи признал и посочил мястото, на което изхвърлил чантата, след като взел паричната сума.

За извършения на 20 юни грабеж с постановление на прокурор  е задържан за срок до 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“ – Шумен.

19-годишният е известен като извършител на кражби, между които на кутия с дарения от хранителен магазин в Каспичан на 26 май тази година, когато бе разкрит няколко часа след като извършил престъплението.

На  4 юни миналата година съшият мъж бе хванат да се разхожда по пешеходната зона между Руски паметник и пл. „Кристал“ по бельо и да показва неприлични жестове. Тогава униформените го заварили на пейка до едно от заведенията на бул. “Славянски“. При разговор с него направил опит да избяга, посегнал и ударил един от полицаите, след което побягнал. Бе задържан, а за извършено престъпление по чл. 131 ал. 1 от НК бе образувано бързо производство.

ШУМ.БГ