Благотворителен турнир по мини футбол, на който се събират средства за лечението на малкия Божидар от Велики Преслав, организира фен клуба на ЦСКА в Шумен Shumen Group. Турнирът е част от кампанията на привържениците на армейците “За нашата родина, за нашите деца”.

Каузата събра на игрищата до зала “Плиска” 17 отбора от привърженици на армейците от Шумен, Велико Търново, Ямбол, Русе, Велики Преслав. Шабла, Тервел. Търговище. Всеки от тимовете заплаща такса от 100 лв., като парите от такси и тези от поставените за тази цел кутии ще бъдат преведени по сметката на Божидар.

Освен мъжките състави за подкрепа на Божи в турнир играха и талантите, набор 2014 на “Светкавица” Търговище. “Приказките” Добрич, “Златен век” Велики Преслав и “Атлетик” Шумен. Победител стана тимът на “Светкавица”, спечелил на финала срещу “Атлетик”. Трети е отборът на “Златен век”, четвърти – на “Приказките”. За участието си в благотворителната кауза и за резултатите четирите отбора получиха купи, които им връчи лично изпълнителният директор на "червените" Стоян Орманджиев.

Божидар от Велики Преслав роден с тегло малко повече от килограм, но се пребори за живота си. Установена е обаче хидроцефалия и сега Божи се лекува в турска клиника. За лечението на Божи са необходими средства, с които семейството не разполага.

Ако искате да помогнете на малкия Божи и родителите му, може да ги подкрепите с дарение.

Банкова сметка:

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

ШУМ.БГ