Пътен инцидент с участието на 3 автомобила е станал малко преди 18,00 часа днес на пътя Шумен-Велики Преслав в района на село Хан Крум, съобщиха от пресцентъра на полицията.

По първоначални данни единия автомобилите е обърнат по таван. В болница е откаран мъж – водачът на единия от автомобилите.

Станало ясно, че 51-годишен мъж от Шумен, който се движил в посока към областния център и бил зад волана на лек автомобил Шкода Румстър, на десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение, ударил идващия насрещно водач на автомобил Тойота Рав 4 на 73 години, продължил движението си, и ударил движещото се зад тойотата БМВ с търговищка регистрация, управлявано от 23-годишна жена.

В болницата е откаран шофьорът на Шкодата, а малко по-късно и другите двама водачи - на преобърнатата Тойота и на БМВ-то, които се оплакали от болки.

В петък от пресцентъра на полицията уточниха, че в болницата е установено, че мъжът зад волана на Шкодата е с фрактура на ляв глезен, настанен е за лечение без опасност за живота. Водачът на Тойотата - 74 годишен мъж от Шумен, и на БМВ-то - 23-годишна от Шумен, са без травматични наранявания.

Всички са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ