Организационни и финансови проблеми поставят под въпрос участието на Волов в североизточната Трета футболна лига през сезон 2023/2024. Полагат се всички усилия ФК “Волов” да остане да играе в третия ешелон. Клубът получи отсрочка от Зоналния съвет на БФС във Варна, който отложи първите му два мача от първенството, което стартира тази събота, 12 август.

В момента начело на групата, която се опитва да спаси представителния отбор, е Росен Янакиев. Той бе помощник в изминалите сезони на Николай Николов, който реши да се оттегли от клуба.

“Правим всичко възможно да намерим средства, за да имаме отбор в Трета лига. Много е трудно. До края на седмицата ни предстои поредната среща, на която ще разговаряме за финансиране и тогава ще има яснота. Трябва да запазим детско-юношеската школа на Волов. Имаме талантливи момчета и те трябва да се развиват“, заяви Янакиев и с днешна дата не се ангажира да каже в кое първенство ще играе представителния тим на Волов.

Пред ШУМ.БГ Николай Николов обясни напускането на отбора с това, че в последните години не е срещнал подкрепа от никъде и затова е стигнал до решението да се откаже.

Очаква се, ако успее да се организира, Волов да изиграе първи мач от сезона в Трета лига на 26 август, когато по програма посреща Локомотив Русе. Двубоят на шуменци от 1-ия кръг, домакинство срещу Черно море II, е отложен за 20 септември, а този от 2-ия - гостуване на Спартак II във Варна – за 18 октомври.

Ако не успее да подреди нещата, алтернативата е мъжкият отбор на Волов да участва в Областното първенство и така североизточната Трета лига ще остане без представител на област Шумен, след като миналия сезон Ботев Нови пазар изпадна..

ШУМ.БГ