Победителите от тазгодишното издание на рали „Стари Столици“ Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Citroen C3 Rally2), Христо Атанасов/Марин Иванов от Велики Преслав (Citroen C2 VTS) и Сашо Стайков/Марина Йорданова (Hundai 120) са подали заявки за участие в 52-то рали „България“, което тази година е с център Велико Търново.

Общо 31 са екипажите с подадени заявки за надпреварата. Основни претенденти за победата, освен шуменците Сурилов и Здравков, са световният шампион в WRC3 за 2016 година Симоне Темпестини (Porsche 997 RGT) с навигатор Серджио Иту, победителите в последното издание на рали „България“ и трикратни национални шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), двукратните национални шампиони Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), националните рали шампиони на Румъния в клас RC2 Себастиан Барбу/Богдан Янку (Skoda Fabia Rally2 evo).

Състезанието ще се проведе в дните 1-3 септември и е трети кръг от националния рали шампионат на България и четиринадесети от европейския рали трофей на ФИА.

През тази година рали “България” е с нов маршрут с дължина от 150 състезателни километра разделени на тринадесет специални етапа в регионите на Велико Търново и Габрово. Церемонията по откриването ще се проведе пред централната порта на крепостта „Царевец“ в петък, 1 септември от 20:30 часа.

ШУМ.БГ