Симфониета - Шумен започва творческия си сезон 2023/2024 със серия концерти, посветени на пианото.

Първата среща с публиката ще се състои в четвъртък, 14 септември. Гостува пианистът Веско Стамболов, а на диригентския пулт застава Любомир Денев-син. Макар да живее в Барселона, Веско Стамболов често се изявява на българска сцена. Има подчертан интерес към по-малко известни творби, които “възражда” и представя на слушателите. Сега Стамболов се обръща към два колоса в музикалната съкровищница – ще пренесе публиката през барока и романтизма с клавирни концерти от Йохан Себастиан Бах и Фредерик Шопен.

Симфониците от Шумен продължават поредицата концерти от цикъла "Настояще и бъдеще". Пианистката Роксана Богданова се завръща на сцената в родния си град на 21 септември след дългогодишно отсъствие. Освен това, води със себе си и трима от най-талантливите си ученици и студенти.

28 септември ще бъде вечер на джаза. Събитието ще отбележи 85-ата годишнина от рождението на големия български музикант Милчо Левиев.

И през новия сезон Симфониета продължава традицията да посреща публиката в концертна зала “Проф. Венета Вичева” всеки четвъртък от 19:05 часа.

Информация за билети, както и повече детайли за предстоящите събития, може да получите от уебсайта на Симфониета - Шумен https://symphony-shumen.com, телефон 0879 321033.

ШУМ.БГ