Плакети с изображение на Мадарския конник и ваучер за 1000 лева получиха от община Шумен победителите в рали „България“ 2023 шуменският екипаж – пилотът Мартин Сурилов и навигаторът Здравко Здравков, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Плакетите и ваучерът бяха връчени на тандема от кмета Любомир Христов, който се срещна с автомобилните състезатели.

„Това е наистина голямо постижение. Вашият успех е успех и за Шумен, защото продължава най-добрите традиции на този спорт в нашия град.  Ценим труда и упоритостта, с които постигнахте тези резултати,“ каза кметът по време на срещата. .

Мартин Сурилов сподели, че е много щастлив от победата. „Въпреки че за автомобилните състезатели в България е много трудно, винаги съм искал да го направя точно така, професионално – и като подготовка, и като резултат, както го правят по света“, каза Сурилов, цитиран от общинския пресцентър.

По думите на Здравко Здравков, това е най-големият техен успех. „И преди сме печелили, но това е резултатът, който сме чакали вече почти 20 години и наистина много се радваме, че успяхме да го постигнем“, сподели Здравко Здравков.

ШУМ.БГ