Мъжкият отбор по баскетбол на Шумен спечели с 83:68 контролна среща срещу Черно море – Варна. Двубоят се игра в зала “Арена Шумен”, а проверката бе трета за шуменци в предсезонната подготовка за НБЛ.

В първата четвърт двата тима си разменяха водачеството, като след 10 минути игра Шумен поведе с 20:17. През вторите десет минути домакините задържаха преднината си, но постепенно варненци изравниха играта и намалиха изоставането си и на полувремето Шумен водеше с точка  - 39:38.

Второто полувреме започна с по-добра игра на отбора на Черно море и тимът поведе в резултата. Шумен съумя бързо да се върне в мача и обърна резултата в своя полза, като разликата достигна до 10 точки. В последната четвърт Шумен запази преднината си и спечели мача.

Силен мач за Шумен изигра Браян Камерън, който отбеляза 19 точки. Дейвид Ролинс се отчете с  18 т. и 12 борби. С 14 борби и 14 т. се отличи Уилям Ликей, 14 т. за победата добави Джъстин Кохайда.

За Черно море Мартин Коцев бе най-резултатен с 18 т. Костадин Лазаровс се отчете с 15 т., по 13 добавиха Михаил Молдов и Мартин Йорданов.

Следващите проверки за тима на Янко Янков ще са на турнира Черноморски игри, където ще играе с Ямбол, Академик Пд и домакините от Черно море. Надпреварата е от 26 до 28 септември във Варна.

ШУМ.БГ