Коалиция ПП-ДБ регистрира днес пълна листа от 41 кандидати за общински съветници в Шумен. Водач е кандидатът за кмет и бивш зам.-областен управител Николай Колев. 

„Листата ни е съставена предимно от хора, които до момента не са били обвързани с политиката. Имаме архитекти, хора със специалност психология, философия, икономика... Това са хора, готови да работят за благото на града, за да дадем ново начало за развитие“, каза Колев пред залата на Общинската избирателна комисия. 

Втора в листата е настоящият председател на Общинския съвет Ася Аспарухова, трети е административният ръководител на "Алкомет" Ахмед Ахмедов.

Следват Янко Янков, Алекасандър Денев, Александър Драгомиров Денев, Богомил Петров, Анатоли Стрелков, Радостин Стайков, Ивелин Топалов, Анатоли Накев, Филип Филипов, Константин Стойчев, Пламена Спасова, Данчо Караджов, Кремена Божанова, Жулиян Жечков, Светослав Кукуянов, Веселин Василев, Салимехмед Ниязи, Ивайло Георгиев, Мая Пешева, Билян Лешков, Ралица Славчева-Борачева, Цветанка Иванова, Лъчезара Дилова, Весела Петрова, Веселка Станчева, Пламен Петров, Есин Ереджеб, Димитър Димитров, Милка Жечева, Йорданка Илиева, Нели Ангелова, Марияна Димитрова, Петранка Димитрова, Джанан Шабан, Елица Мутафова, Венелин Малчев, Росен Маринов, Илина Бахнева и Свилен Стойчев.
Колев обясни, че целта на коалицията е в съвета да влязат поне 14 нейни представители. 

Заяви също, че амбицията му е да спечели кметския пост, като това според него ще стане след балотаж с кандидата на ГЕРБ Георги Колев. „Смятам, че шансовете ни са много големи“, каза Николай Колев.

Той обясни още, че сред приоритетите са му подобряването на градската среда, озеленяването, спортните дейности, детските площадки, развитието на детско-юношеския спорт. „Тоест, искам да направим така, че младите хора да избират да живеят в Шумен, а не да търсят алтернатива в други градове. В икономиката – прозрачност при обществените поръчки“, каза Колев.

„Ние сме нови и искаме наистина да дадем ново начало на работата. Ние имаме програма, но по време на кампанията ще се стараем да изслушваме гражданите, ще си записваме проблемите, за да можем веднага да започнем да работим по тях“, добави кандидатът за кмет на Шумен.

ШУМ.БГ