По време на Ден на предприемачеството студентите от специалност Растителна защита от Факултета по природни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ се срещнаха с успешни предприемачи, които представиха опита си в аграрния сектор. В рамките на Ден на предприемачеството бяха обсъждани ключови аспекти от Социалното предприемачество, устойчивото земеделие, както и софтуерни решения в агроиндустрията. Събитието е част от проект „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

„Идеята е да се формират и развият предприемаческа култура, умения  и нагласи у нашите студенти, да се споделят добрите практики в бизнеса, да се разкрият възможностите на нашия регион и не само за работа и стартиране на собствен бизнес.“ - сподели още заместник-ректорът на Шуменския университет – проф. Росица Давидова.

www.eufunds.bg

Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.