Шест са кандидатите за кметския стол във Велики Преслав. “Възраждане” номинира Недко Недев. Коалиция “Граждани за Общината” издига Валентина Гоцева. Христо Кюркчиев е кандидатът на “Движение за права и свободи – ДПС”,. “БСП за България” залага на Александър Горчев. Кандидатът на Коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България е Пламен Андреев, на ПП ГЕРБ - Янко Стоянов Йорданов.

Една е кандидатурата за кмет на община Венец, Тя е на досегашния управник Нехрибан Ахмедова, която отново е издигната от Движение за права и свободи – ДПС

Във Върбица двама кандидати се явяват за кметското място - Мердин Байрям, издигнат от Движение за права и свободи – ДПС и Хасан Хасанов – от ПП Национално движение за права и свободи – НДПС.

Кандидатите за кмет на Каолиново са трима. “Възраждане” номинира Милена Герчева. Движение за права и свободи – ДПС залага отново на Нида Ахмедов, а ПП ГЕРБ - на  Назми Халид.

8 са кандидат-кметовете на община Каспичан. Иван Иванов е кандидатурата на “Възраждане”,    Жечка Недялкова – на “Левицата!”. ДПС залага на Зелиха Марем, “БСП за България” - на Милена Недева. Тодор Тодоров е кандидатът на “Продължаваме промяната – Демократична България”, Мая Николова – на ПП “Има такъв народ”.  ПП ГЕРБ издига за кмет Златин Ценков, “Български възход” - Милен Марков.

За кметското място в Нови пазар на изборите се явяват 5 кандидати. Саша Атанасова, издигната от “Възраждане”, Айсел Руфад – от ДПС, Георги Георгиев – от “БСП за България”, Захари  Борачев – от “Продължаваме промяната – Демократична България”, Ангел Куцаров – от ПП ГЕРБ.

В Никола Козлево Общинската избирателна комисия регистрира двама кандидати за кметския стол. Това са  Исмаил Ибрям от МК „ДПС“ (БСП за България) и Реджеб Вели, издигнат от ПП “Национално движение за права и свободи – НДПС”.
След крайния срок за регистрация е постъпила кандидатурата на Неджемедин Адем, издигнат от "Продължаваме промяната – Демократична България". Заради закъснението, тя е подложена на гласуване от членовете на комисията, които с 5 гласа “за" и 6 “против” не постигат нужното мнозинство за решение. Дали този кандидат ще бъде регистриран за участие в кметските избори ще реши Централната избирателна комисия.

В Смядово кандидатите за кмет са; Красимир Василев от “Възраждане”, Гинка Йорданова от ДПС, Иванка Петрова от ПП ГЕРБ,  Христо Христов от “Граждани за Общината (Български възход)”.

В Хитрино кандидатите за кмет на общината са двама. Това са: Емин Шакир, издигнат от ДПС и Нуридин Исмаил от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

ШУМ.БГ