Община Шумен и администрацията й се оказа, че са огромна пречка за решаване на проблемите на шуменци, защото в община Шумен в последните 30 години нищо не се променя и тя се управлява от едни и същи хора, като се сменя само цвета на фасадата й. Затова нашата задача е да отпушим развитието на Шумен като го освободим от захапката на бившата Държавна сигурност.

Това каза пред журналисти днес в Пресклуба на БТА в Шумен бизнесменът  Петър Петров – кандидат за кмет и водач на листата на Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“ за предстоящите местни избори.

Той обясни, че се впуска в надпреварата като най-младият кандидат за кмет в цялата демократичната история на Шумен, но „същевременно с отлична академична подготовка и богат професионален опит – в горското стопанство, пътното поддържане, а сега и в туризма.
„Искам да пренеса този опит, като го влея в община Шумен“, каза Петров, като декларира увереност, че ще успее да достигне до балотаж.

Почти всички кандидати за общински съветници от „Гласът на Шумен“ не са обвързани с политически партии. Изключение прави четвъртият в листата Васил Тодоров, който е общински председател на ДСБ.

„Вероятно много ще се запитат какво правя в една гражданска листа. Ще отворя завесата как се случиха нещата и как се развиват политическите процеси и как се спускат кандидати за общински съветници и кметове. Намерението ни беше да имаме общ кандидат-кмет от център-дясното в Шумен, с която да стигнем до балотаж. Така с колегите от ПП, ДБ и ДБГ тръгнахме с една страхотна идея да предложим най-сетне един общ надпартиен граждански кандидат, който да извади Шумен от мястото, в което за съжаление се намира. За съжаление това не беше възприето от колегите от Продължаваме промяната. За това решихме, че ДСБ трябва да подкрепи кандидата на гражданското сдружение „Гласът на Шумен“, каза Васил Тодоров. 

Той добави, че единствено листата на „Гласът на Шумен“ не е съгласувана и одобрявана от никоя партийна централа в София и подчерта, че в никакъв случай изборите в Шумен не са предрешение, каквото се опитват да внушат определени политици.

На пресконференцията присъстваха част от кандидатите за общински съветници.

Втори в листата е Калоян Колев, трети Звездалин Звездев, четвърти Васил Тодоров и пети Неделчо Неделчев. Те са следвани от Росица Иванова-Христозова, Стефан Георгиев, д-р Валентин Атанасов, Ваня Василева, Свилен Чифлигаров, Гюлджан Сабриева, Димитър Димитров, Сара Младенова, Мирослав Георгиев, Виктор Иванов,  Росен Господинов, Албена Рахнева, Петър Атанасов, Гьонюл Сали, Таркан Райчев, Янко Янков,  Никола Недев, Ивайло Антонов, Йордан Атанасов, Живко Тодоров, Мирослав Маринов, Мая  Младенова, Борислава Неделчева, Мая Дочева, Веселин Станков, Анета Георгиева, Веселина  Недева, Велислава Донева, Женя Манева, Тошка Йорданова, Мария Христова, Дарин Йорданов,  Михаил Милков, Елена Алексиева, Любомил Хаджиниколов и Йордан Узунов.

Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“ ще участва в местните избори с регистрацията на ПП „Общество за нова България“.

ШУМ.БГ