Североизточното държавно предприятие (СИДП) започва да приема сигнали от граждани за  неправомерно изхвърлени строителни и битови отпадъци в държавни горски територии, съобщиха от пресцентъра предприятието.

За област Шумен сигналите ще приема Татяна Димитрова на тел. 0878596860, като хората могат да съобщават за нарушения през делничните дни от 8,30 до 17,00 часа.

Инициативата за телефонната линия за нарушения е на председателя на УС на СИДП Александър Арамов.

“По време на кампанията „Да изчистим България за един ден“ видях колко много отпадъци се изхвърлят от недобросъвестни граждани в държавните горски територии. Заедно с колегите от ДГС-Варна събрахме и извозихме тонове с боклуци, като много малко  хора се замислят, че всичко това се плаща от горските и ловни стопанства и всяка година се отделят хиляди левове за почистване, а могат да бъдат насочени за залесяване или благоустрояване на парковете например”, коментира Александър Арамов, цитиран от пресцентъра на СИДП.

По-лесно ще е да спрем нарушителите, да заложим на превенцията, а не да чистим след всеки, категоричен е председателят на УС на СИДП Александър Арамов.

ШУМ.БГ